Kokosové chipsy


Pri prvom pokuse som originál že odpadla, aké dobré môžu byť „chipsy“ z kokosových lupienkov. Príjemné zdravé chrumkanie na sladký aj slaný spôsob.

Porcia Príprava Náročnosť
2 misky 5 min lvl LAMA
Kokosové chipsy

Postup

Dávku chipsov som robila dvojakú – slanú i sladkú. Takže som si jedno balenie kokosových plátkov rozdelila do 2 misiek. V jednej som robila sladkú verziu so škoricou a stéviou – jednoducho pridať lyžičku mletej škorice a trochu stévie a celé pekne zamiešať, aby sa rovnomerne pokryli všetky lupienky. Do druhej misky som nasypala bylinky a koreniny a poriadne posolila hrubozrnnou morskou soľou mlynčekom (podľa mňa chuťovo lepšie ako jemná soľ). Rúru som si predhriala na asi 180°C a malý plech som si vymazala kokosovým olejom. Šupla som do neho sladkú verziu a vložila do rozohriatej rúry na 3 minútky – po cca 1.5 minúte som ich trošku premiešala. Treba to ku koncu sledovať, každá rúra je iná a môžu sa veľmi ľahko a rýchlo spiecť, prípadne ešte nebyť dostatočne hotové. Na druhú várku som použila namiesto kokosového oleja olivový a postupovala úplne rovnako. Potom som ich už len nechala trošku vychladnúť a chrumkala :) U mňa osobne vyhrali slané!

Suroviny (na 100g balenie)

sladká verzia:

  • 1 lyžička mletej škorice
  • prášková stévia (podľa chuti)

slaná verzia:

  • bylinky (bazalka, oregano)
  • čerstvo namleté korenie (farebné)
  • morská soľ (hrubozrnná)
  • sušené chilli
  • mletá červená paprika