Pohánkovo-tvarohové ovocné knedličky


Asi každý pozná klasické tvarohové knedličky plnené džemom či ovocím. Ukuchtila som túto bezlepkovú verziu, zdravšiu, no rovnako chutnú. Rýchle jedlo či fajný dezertík.

Porcia Príprava Náročnosť
1 porcia 20 min lvl POHODA
Pohánkovo-tvarohové ovocné knedličky

Suroviny

  • 1 tučný tvaroh (mala som ovčí)
  • 3/4 množstva pohánkovej múky (voči tvarohu)
  • stévia (med)
  • 1 vajce
  • štipka soli
  • ovocie (použila som jahody)
  • maslo + kakao na vrch

Postup

Veľmi rýchly a jednoduchý postup. Najskôr som si zmiešala tvaroh s múkou, vajíčkom a štipkou soli a dochutila som trochu stéviou (kto chce aké sladké). Z tejto hmoty som tvarovala guličky, ktoré som plnila jahodami (skúšala som aj kvalitnú horkú čokoládu či džem, dá sa použiť čokoľvek). Osvedčilo sa mi ruky si zakaždým umyť, menej sa tak hmota lepí. Potom ich už ostávalo iba vložiť do vriacej vody a nechať pár minútiek prevrieť. Keď vyplávajú hore, sú zvonku hotové, no dnu ešte môžu byť surové, tak som ich vždy ešte nechala trochu dlhšie. Na záver som ich ešte na tanieri poliala roztopeným maslom, posypala kakaom a hotofka.