Kurací steak s klíčkovým šalátom


Ak cvičíte či športujete, určite sa snažíte dostať do seba čo najviac bielkovín. Kurací steak je univerzálnou záležitosťou kedykoľvek. Je však potrebné vedieť ho urobiť pekne šťavnatučký a nie je odveci ho nakombinovať s chutným dipom a šalátom nabitým vitamínmi a bielkovinami, ktoré sú obsiahnuté v zdravých klíčkoch.

Porcia Príprava Náročnosť
2 porcie 20 min lvl LAMA
Kurací steak s klíčkovým šalátom

Suroviny

  • cca 500g kuracích pŕs
  • čerstvo namleté korenie
  • morská soľ
  • olivový olej
  • kvalitná kyslá smotana
  • bylinky (použila som čerstvý koriander)
  • čerstvý listový šalát
  • klíčky (zo strukovín)

Postup

Ako sa hovorí – v jednoduchosti je krása, preto niekedy netreba preháňať kombinácie chutí a množstvo ingrediencií. Na kuracie steaky som použila kuracie prsia, ktoré som si narezala na požadovanú veľkosť (kľudne nech sú trochu hrubšie, budú šťavnatejšie) a dochutila ich iba čerstvo namletým korením a „obalila“ v olivovom oleji. Kým mäsko oddychovalo (kľudne môže v chladničke odležať aj pár hodín či cez noc), pripravila som si šalát jednoducho zmiešaním listového šalátu (nakrájať, natrhať), klíčkov a olivového oleja. Mimochodom, klíčky je celkom jednoduché si vypestovať aj doma a oproti kupovaným aj dosť lacné :) Na smotanový dip som použila 20% kvalitnú kyslú smotanu, ktorá je úžasne krémová a iba som do nej pridala nasekaný čerstvý koriander a trochu soli. Mäsko som potom šupla na grilovaciu panvicu a z oboch strán nechala tak 3-4 minútky na plné pecky opiecť. Ak treba, kľudne aj viac či menej, prípadne je možné nechať hrubšie mäsko ešte na pár minút dôjsť v rúre (asi 180°C), aby bolo prepečenejšie (avšak nie dlho, lebo bude vysušené). Jednoduchý a rýchly recept, ktorý určite ocení každý, kto má rád jedlo zdravé, chutné, ale hlavne výživné.