Špenátová polievka


Veľmi jednoduchý a rýchly recept na chutnú hustú polievočku. Zelená, plná vitamínov a samozrejme výborná!

Porcia Príprava Náročnosť
2 porcie 20 min lvl LAMA
Špenátová polievka

Suroviny

  • čertvý/mrazený špenát
  • 3 strúčiky cesnaku
  • kvalitná smotana
  • morská soľ
  • čerstvo namleté korenie
  • syr

Postup

Recept je veľmi veľmi jednoduchý, ide naozaj o rýchlovku, keď máte chuť na nejakú polievočku, ale málo surovín a času na jej výrobu :) V takých prípadoch je super vždy mať v mrazničke k dispozícii jeden zmrazený špenát, ktorý má často vďaka rýchlemu zmrazeniu omnoho viac vitamínov ako kúpený čerstvý. Najskôr som si teda rozmrazila špenát (v prípade čerstvého ho treba opiecť, aby zvädol) v troche vody, pridala pretlačené strúčiky cesnaku, dosolila a trochu okorenila čerstvo namletým korením. Ak sú špenátové listy celé, je fajn všetko dohladka pomixovať. Takto som všetko spolu povarila asi 10 minút a podávala spolu so smotanou (používam 20% kyslú, kľudne môže byť aj kvalitná, viac percentná sladká) a s nastrúhaným syrom. Hustota samozrejme závisí od použitého množstva vody, prípadne je možné pridať aj vajíčko, ja sa držím radšej hustejšej špenátovej konzistencie, ktorú máme veľmi radi. Dobrú chuť!